martinfors.se

Sargad bro

Rugged Bridge

Detta är en till riktigt "gammal" bild från arkivet. Det är från en resa till Nya Zeeland för flera år sedan. För att komma till bron var vi tvungna att klättra igenom ett stängsel och förbi ett par varningsskyltar.

Det stoppade inte oss.

Nu ska tydligen bron inte längre finnas och är ersatt med en ny, vilket är synd.

2015-08-28

Solnedgång över Öresund

Sunset over Öresund

Denna bild är tagen sent en kväll på sommaren. Jag såg från köksfönstret hur himlen började färgas av solens sista strålar, resten av familjen hade lagt sig, så jag tog mig en sväng ner till havet. Jag kom ihåg stället från någon tidigare kväll med sämre ljus så jag bestämde mig för denna plats.

Jag satte mig ner och väntade på rätt ögonblick innan solen hann gå ner.

Jag fick ett par bilder efter denna och gick till ett par andra ställen innan solen försvann för denna gång men detta var den jag blev mest nöjd med.

2015-08-28

Tidig morgon

Early Morning

Detta är en av många bilder som bara har legat och väntat. Den är tagen 2007 och är en del av en serie med fler bilder som kanske kommer framöver. Vi hade besök av två kompisar från Nya Zeeland som verkligen ville se soluppgången.

Så det var inte mycket annat än att bege sig upp fyra på morgonen.

2015-08-28

Ödlan

Walk the Leaf

Detta är en bild från Thailand 2011. Bilden tog jag precis utanför hotellet när vi gick in till stan en dag. Jag såg ödlan precis intill vägen, plockade upp kameran och slängde mig ner på asfalten bredvid vägen.

Nu var det bara att hoppas på att jag inte skulle skrämma den innan jag hann få iväg ett par bilder på den.

Jag hann med ett par bilder innan den skrämd for iväg mellan träden och försvann. Ögonblicket försvann lika fort som det dök upp.

2015-08-28

Olivia vid solnedgång

Olivia at Sunset

Varje sommar, om två år i rad räknas som början på detta, fotograferar jag vår stora tjej vid samma brygga. Det var inte enkelt första året när hon inte riktigt ville sitta där jag satte henne. Det hade varit en riktigt varm dag och när solen började gå ner bakom horisonten kröp sig kylan fram. Jag slängde till henne några kakor för att kunna fortsätta ett par minuter till.

Nu blev jag bara tvungen att hitta ett annat ställe till hennes lillasyster som precis kommit till världen...

Jag använde en reflektor men en extra blixt hade nog suttit perfekt i detta läget. Jag har endast gjort ett par mindre ändringar i efterhand men det mesta är direkt ur kameran.

2015-08-28
Dev